پاییز گذشته هادی ضیاءالدینی هنرمند پرتلاش کُرد مجموعهی مفصلی از ۴۰۰ اثر طراحی، نقاشی و مجسمهی خود را که محصول چهار دهه کار خلاق و بیوقفهی او بود به تهران آورد و در موسسهی فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا به نمایش گذاشت. چنین اتفاقی طی چهل سال اخیر بسیار نادر و کمیاب بوده است. موزهها و سالنهای رسمی هنری تاکنون یا بیشتر در اختیار برنامههای دولتی و ترویجی بوده و یا به معدودی از هنرمندان خارجی یا ایرانی مقیم خارج اختصاص داشته است. از آن جملهاند نمایشگاههای هنرمندانی چون بهجت صدر، منصوره حسینی، پرویز تناولی و علی اکبر صادقی که این آخری در دی ماه سال ۹۶ با دویست اثر از ۶ دهه فعالیتهای این هنرمند در موزهي هنرهای معاصر ارائه شد.
این کمکاری و بیتوجهی خود نشاندهنده قطع ارتباط نهادهای رسمی هنر با جریان مستقل و پویای هنرهای تجسمی معاصر ایران و در نتیجه قطع ارتباط بخش وسیعی از مردم هنردوست با آن است. اما برگزاری نمایشگاه ضیاءالدینی، نقاش و مجسمهساز کرد، و استقبال پر شور مردم از آن موفقیتی بزرگ برای این هنرمند و برای موسسهی فرهنگی صبا بود که این اقدام را به یکی از مفیدترین فعالیتهای خود تبدیل کرد.
پیشنهاد شنیدن: گفتگو با هادی ضیاءالدینی
هادی ضیاء الدینی در سال ۱۳۳۵ در محله جورآباد سنندج و در خانوادهای اهل شعر و ادبیات و عرفان متولد شد. با عشق فراوان به طراحی و نقاشی در سال ۱۳۵۶ به دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران وارد شد و کار خود را در کلاسهای طراحی و نقاشی هانیبال الخاص صیقل داد. او پس از پایان تحصیل به زادگاه خود بازگشت و از آن پس همهی همّ و غم خود را به تصویر کردن زندگی و احوالات مردم کردستان اختصاص داد. ضیاءالدینی برگزیدهی چهارمین بیینال نقاشی در موزه هنرهای معاصر تهران در ۱۳۷۶ـ اولین بیینال بینالمللی طراحی در موزهی هنرهای معاصر تهران در ۱۳۷۸ و منتخب اولین جشنواره هنرهای تجسمی اصفهان با دریافت دیپلم افتخار در زمینهی مجسمهسازی در ۱۳۶۷ است.
هادی ضیاءالدینی
فرم و لیست دیدگاه
۰ دیدگاه
هنوز دیدگاهی وجود ندارد.