از اصفهان که به فارس وارد می‌شوی اولین شهر ایزدخواست است. مکانی باستانی که جهان‌گردان زیادی از ابن بطوطه تا هولستر درباره کیفیت‌های ویژه‌اش نوشته‌اند.

اکنـون هم درباره‌اش گفتگـو بسیار است. شهری با حداقل قدمت ساسانی که با وجود جنگ و تخریب‌های مکرر در طول فراز و نشیب‌های تاریخـی‌اش هنوز هم محلی بسیار ویژه و گیراست.

ایزدخواست روی یک صخره‌ی رسوبیِ عظیم بنا شده و پس از ارگ بم بزرگترین بنـایِ خشتیِ مطبق در جهان است. خانه‌ها که تا هفت طبقه هم بوده‌انـد، ارتفاعشان تا بیست و دو متر می‌رسیده است. در تصاویرِ به جا مانده، شبیه مجموعه‌ای آپارتمانی هستند که در مقیاسی غیرعادی بر تیغه عظیمِ خاکی روی هم سوار شده است. انگار شهر تمام تلاشش را کرده که دور از دسترس و مرموز باقی بماند و از خود محافظت کند؛ پس به‌جای گسترده شدن ترجیح داده با اضافه کردن طبقات باز هم خود را غیرقابل نفوذتر کند.

برای دسترسی به محتوای کامل روی دکمه زیر کلیک کنید.