مستند ادوارد برتینسکی؛ «مناظر مصنوعی»

مستند «ادوارد برتینسکی: مناظر مصنوعی»

عنوان: ادوارد برتینسکی: مناظر مصنوعی / Manufactured Landscapes

سازنده: جنیفر بِیکوال / Jennifer Baichwal

سال ساخت: ۲۰۰۷

مترجم: سیاوش آقازاده مسرور

مدت زمان: ۹۰ دقیقه

این مستند با حمایتِ دفتر معماری «دیگر» تهیه شده است.

 

برای تماشای مستند، ابتدا اشتراک بگیرید و سپس روی «مشاهده در هاشور» کلیک کنید. در صورتی که در فرایند خرید اشتراک یا تماشا با مشکلی مواجه شدید، از طریق بخش دیدگاه‌ها در انتهای همین صفحه، با ما در ارتباط باشید.

تریلر مستند مناظر مصنوعی

درباره‌ی مستند «مناظر مصنوعی»

مستند ادوارد برتینسکی لایه‌ی پنهان دردناکِ مناظر صنعتی را آشکار می‌کند. ادوارد برتینسکیِ عکاس، در جستجوی زیبایی نافذ در میان کومه‌هایی از تفاله‌های صنعتی و زباله‌های تولیدشده به‌وسیله‌ی کارخانه‌هاست. صحنه‌ی فراموش‌نشدنیِ مستند، کارخانه‌ی آهن چین را نشان می‌دهد که در آن کارکنانش برای تولید سریع‌تر مورد آزار واقع می‌شوند و یا صحنه‌هایی که کودکان در بالای توده‌های زباله‌ها بازی می‌کنند. این تقابل میان ثروت و فقر بیش از همه‌جا در شانگهای بارز است. شهری با برج‌های خیلی بلندی که روی زاغه‌ها بنا شده‌اند.

این مستند تلاش می‌کند لایه‌هایی از دنیای صنعتی را نمایش دهد که همواره از چشم انسانِ معاصر دور مانده؛ لایه‌هایی از زشتی، پلشتی و ویرانی که در آینده‌ای نه‌چندان دور خالقانِ خود را خواهند بلعید. این‌ها محصول انقلاب صنعتی است. انقلابی که روزی نویدبخشِ آسودگیِ بشر بود، امروز نه‌تنها باعثِ رنجِ او، بلکه دلیلی‌ست برای نابودیِ انسان و طبیعتی که بستر زیستن و بقای اوست.

‌سازندگانِ این مستند با برتینسکی در سفرِ چین همراه می‌شوند و راویِ روایت‌هایی هستند که در پسِ مناظرِ زیبای برتینسکی پنهان شده‌اند. چین، کشورِ لائوتسه و کنفوسیوس، فرصتی می‌شود برای مراقبه‌ی انسانِ امروز تا درباره‌ی تأثیراتِ مخربِ خود بر این سیاره بیشتر تأمل کند. چینِ معاصر با آن پیشینه‌ی طبیعتِ زیبا، حالا آرامگاهِ تفاله‌های صنعتی شده است.

درباره‌ی ادوارد برتینسکی

ادوارد برتینسكی كانادایی یكی از شاخص ترین عكاسانِ طبیعت روزگار ماست. هنرمندی كه در جستجویی دقیق و فاعلانه انتظار خود (و ادراك ما) از عكاسی طبیعت را گسترش داده. عكس‌های زیبا و فریبنده او با آن تأملات هولناك محیط زیستی، در حد فاصل میان كمال زیبایی‌شناسانه‌ی عكاسان طبیعت….

او درباره‌ی کارهای خود چنین شرح می‌دهد:

«موضوع غالب کارم، طبیعتی است که صنعت متحول‌اش کرده. می‌خواهم تصور امروزی از اعصارِ شکوهمندِ انسانی را برهم‌ زنم؛ از عصر سنگ گرفته تا عصر کانی‌ها، نفت، حمل‌ونقل، سیلیکون و غیره. برای این کار به دنبال موضوعاتی می‌گردم که جزئیات زیاد و مقیاس بزرگی دارند و در عین حال معانی متعددی را می‌توان به آن‌ها نسبت داد. محوطه‌های بازیافت، پس‌ماند‌های معدنی، معادن سنگ و پالایشگاه‌ها، همگی مکان‌هایی هستند که خارج از تجربه‌ی عادیِ ما قرار می‌گیرند، ولی ما هر روز از محصولات‌ِ آن‌ها استفاده می‌کنیم. این تصاویر قرار است استعاره‌هایی از معضلِ موجودیتِ مدرنِ ما باشند؛ آن‌ها به دنبال ایجاد گفت‌وگویی میان جاذبه و دافعه، اغوا و ترس‌اند. ما به دنبالِ امیال‌مان هستیم – به‌دنبال شانسی برای خوب زندگی کردن – ولی آگاهانه یا ناآگاهانه می‌دانیم که جهان در عذاب است تا ما کامیاب شویم. وابستگی‌مان به طبیعت برای تأمین مواد مصرفی و دلواپسی‌مان برای سلامتیِ سیاره‌مان، ما را در وضعیت متناقضِ تشویش‌برانگیزی قرار می‌دهد. برای من، این تصاویر در نقشِ آینه‌هایی که [تصویرِ] زمانه‌ی ما را انعکاس می‌دهند، عمل می‌کنند».

گزیده‌ای از آثار ادوارد برتینسکی در سفر به چین

دو-عکس-از-زاغه-های-کنار-کارخانه-های-صنعتی-چین-اثر-ادوارد-برتینسکیپروژه‌ی سد سه‌دره، رودخانه‌ی یانگ تسه، چین، ۲۰۰۲ | رودخانه‌ی یانگ تسه، چین، ۲۰۰۲

دو-عکس-از-زاغه-ها-و-ساختمانهای-مخروبه-کنار-کارخانه-های-صنعتی-چین-اثر-ادوارد-برتینسکیپروژه‌ی سد سه‌دره، رودخانه‌ی یانگ تسه، چین، ۲۰۰۲ | رودخانه‌ی یانگ تسه، چین، ۲۰۰۲

 

 

 

 

 

۲ دیدگاه

  1. بابک جوادزاده

    سلام. مستند ها در هاشور پخش نمیشه فکر میکنم مشکلی وجود داره .

    • لوگو نویسنده

      حرفه: هنرمند

      سلام دوست عزیز وقتتون به‌خیر. متاسفانه مدتی بود که سایت به مشکل خورده بود و اصلاح شد. عذرخواهی مارو بپذیرید. امیدوارم در تجربه‌های بعدی این اتفاق نیوفته براتون.

ارسال دیدگاه

سبد خرید ۰ محصول