«هزارتو» بستری است برای اندیشیدن به نظریهی معماری. در جایجای جهان، افراد زیادی در حوزهی معماری نظریهپردازی میکنند، اما میدان پویای جهانی نظریِ معماری در نوشتههای فارسی ناشناس و گنگ و دور مانده است. ما قصد داریم در هر شماره از هزارتو به سراغ یکی از این مفاهیمی برویم که موضوع بحث نظریهپردازان، اندیشمندان، و پژوهشگران حوزهی معماری بوده است. این کار واجب است، نه برای آن که پرزانتهی پروژهای را زینت ببخشد یا چند ایسم و اسم غریبهی دیگر به فهمِ معوج ما از نظریهی معماری بیفزاید. فضا را اندیشیدن و در معرض مستقیم مهمترین نوشتههای نظری قرار گرفتن واجب است تا بتوانیم به خود بیندیشیم؛ به اینجا و اکنونمان، جز این اگر باشد، در خلأ زیستهایم و در خلأ اندیشیدهایم؛ حال آنکه آن نظریات و اندیشهها ارزشی اگر دارند دقیقاً به اینخاطر است که نه در خلأ، که در مراودهی مداوم با زمینه و زمانهشان پدید آمدهاند، یا، اگر به تئوری بازگردیم، حاصل تکثیر سوژههای تئوروساند: بیننده و مشاهدهگر و ناظر.
هر شمارهی هزارتو درونمایه یا موضوعی یکسان دارد و دربرگیرندهی چند متن است که به آن موضوع خطوربطی دارند. بیشتر این نوشتهها ترجمهشدهاند، اما هر متن افقی را پیشنهاد میدهد که میتوان از آن افق، به وضعیت معماری ایران نگاه کرد. ممکن است بتوانیم از خلال این دیدن، با برقراری نسبتهای جدید میان مفاهیم، نظریهپردازی کنیم، که این آرمان ماست.مخاطب ما هرکسی است که دوست دارد حوصله کند و عمیقتر به معماری و فضا و نظریهی معماری بیندیشد، و موضوعات هر شمارهی ما برآمده از اندیشیدن به رابطهی آن موضوع با وضعیت موجود معماری در ایران است.
در ادامهی مسیری که در پیش گرفتهایم، جلسهی رونمایی شمارهی دوم نشریه «هزارتو» با موضوع «تایپ» در روز چهارشنبه ۱۷ بهمنماه در نگارخانهی پردیس هنرهای زیبا واقع در خیابان قدس، دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. این جلسه با سخنرانی؛ آرش نصیری، سعید حقیر، امیر نجفی و اعضای هیئت تحریریه نشریه هزارتو برگزار میگردد.
رزرو از طریق سایت و صفحه اصلی اینستاگرام کانون معماران معاصر
اطلاعات بیشتر: ۰۹۹۳۰۷۱۸۰۳۷
