Menu
قیمت کل :
۷۰,۰۰۰ ریال
سبک هنری
سبک نه تنها شیوهی اجرای یک اثر هنری است. بلکه از آن وسیعتر، بیان فردیت، شخصیت و هویت هر انسان است.
سبک هنری هر کس به اندازه فردیت او میتواند شاخص، یا غیر شاخص باشد. اما در هر حال هر کس سبکی دارد. سبک فرد در نحوهی رفتار و گفتار و تفکر و احساس او و به طور کلی در ظاهر و باطن او منعکس میشود. انتخاب شیوهی لباس پوشیدن (در شرایطی که حق و امکان انتخابی وجود داشته باشد)، نحوهی خودآرایی و ظاهر شدن هر فرد، سبک او را نمایش میدهد. زبان بدن نیز یکی از مهمترین عرصههای تجلیات سبک فردی است.
حالات کلی بدن، میمیک یا تقلیدهای صورت، ریتم یا ضرباهنگ حرکات دست و پا و بدن افراد و نحوهی حرکت و راه رفتن آنها، هم نشاندهندهی خصلتهای پایدار شخصیتی، هم بیان کارکرد لحظهای روان آنها است. شیوهی گفتار و زبان خاصی که فرد با آن سخن میگوید، نحوهی تأکید بر کلمات و اصوات، خندیدن و گریستن، روش نوشتار و دستخط عادی فرد نیز بخشی از شخصیت یا به عبارت دیگر جزیی از سبک او محسوب میشود.
گابریل بوشاتو مینویسد: «یک خطشناس با مطالعهی نوشته یک فرد همان کاری را میکند که یک موسیقیدان با شنیدن آنچه که یک نوازنده مینوازد یعنی خصوصیات اخلاقی و سرشت او را تشخیص میدهد.»
سوزان لنگر این مفهوم را تعمیم میدهد و از سبک احساسات عمومی نسلها سخن میگوید. «هر نسلی سبک احساس خود را دارد. (هرچند این سبکها با یکدیگر متفاوت و گاه متضادند). اما هیچ یک از آنها از نظر عاطفهی واقعی غیرصمیمانه نیستند. آنها عمدتاً ناخودآگاه و تحت تأثیر عوامل اجتماعی متعدد قرار دارند. اما در هرحال توسط هنرمندان شکل میگیرند».
در عرصهی هنر، تمام عناصر دیداری و شنیداری و لمسی قابل درک از طریق حواس، سبک هنری یک هنرمند را تشریح میکنند. به این معنا سبک هنری همواره در دایرهی اعراض و ظواهر درک میشود. در دایرهی شکل. اما از آنجا که شکل و محتوا با یکدیگر ارتباطی تنگاتنگ و انداموار دارند. سبک صرفاً به شکل بیرونی اثر هنری مربوط نمیشود. بلکه همچنین نشان دهندهی محتوا، درون و روح آدمی است. یا چنانچه بخواهیم دقیقتر بگوییم سبک نه تنها نشان دهندهی محتوا، بلکه خود محتوا است. خود فرد و شخصیت اوست.
برای دریافت مقاله روی گزینهی خرید کلیک کنید.
پیشنهاد شنیدن: گفتوگو با ثمیلا امیرابراهیمی