در ابتدای مستند “سکوت روتکو” پسر هنرمند را میبینیم که با نقل این موضوع در جای پدر مینشیند. کسانی که من و پدرم را میشناسند، اذعان میکنند که صدای ما بسیار شبیه است. در ادامه زندگی روتکو به شکل اولشخص با صدای پسر روایت میشود. اما اساسا روایت زندگینامهای اولویت این مستند نیست. مستند روتکو میکوشد با تصاویر، عکسها و نماهایی از شهر، خانه، استودیو و مقاصد سفرهای هنرمند، به “حالوهوای” هنر او نزدیک شود، بفهمد که روتکو چه میدیده و چگونه میدیده و منابع الهام او را به حدس و گمان دریابد.
کارهای تماماً انتزاعی روتکو، واجد فشردگی و شدتی هستند که جلوهی تداوم و عشقی است که او در پویشی ۳۰ ساله نثار اثرش کرده است. دشواری تجربهی جنگ و حساسیت روتکو، او به سمت تمدن باستان و میراث و سنت کهن سوق داد. در واقع او خود را ناگزیر از رجوع به سنت مییابد. او ریشههای بحران جهان جنگ زدهی زمانش را تا گذشتههای دور و برخی ویژگیهای نهفته در خودِ بنیادهای فرهنگی غرب دنبال کرد. نگاه او به گذشته نگاهی انتقادی بود. نگاهی که توان پرسش و پاسخگویی داشت و همین موجب استقلال ذاتی اثر روتکو شد.
سکوت مارک روتکو: کاوشی در مارک روتکو؛ نقاشی که در بومهای تاثیر گذار خود از بازنمایی اجتناب میکند تا احساسات بنیادی انسان را از طریق رنگ ناب بیان کند.
برای مطالعه ی مقالات دیگر پیرامون مارک روتکو اینجا را کلیک کنید.
*لینک تماشای این فیلم، بعد از خرید، در رسید خرید و ایمیل دریافتی از سایت حرفه: هنرمند قابل مشاهده است. با کلیک بر روی لینک «مشاهده در هاشور» میتوانید فیلم را به صورت آنلاین و به مدت یکسال در سایت هاشور تماشا کنید.